Jyvää pöytään

Aika korkata uunituore (ha ha) ruokablogi menemällä suoraan asiaan.

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni mysliä.  Ja kyllä, suhteeni kaupan muroihin on nyt pilattu loppuelämäkseni. Tästä varoiteltiin jo alkuperäisen ohjeen yhteydessä:  Homemade Granola – You’ve Been Warned. En uskonut, en pelännyt,  en ehkä edes välittänyt. Seuraavassa aavistuksen verran muunneltu versio, joka sopii paremmin omaan keittiööni.

Aiheesta intoutuvia saattavat kiinnostaa myös myslipatukat.

Muromysli

8,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl kookoshiutaleita
3 rkl pellavansiemeniä
3 rkl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1,25 dl pähkinärouhetta (mantelia & hasselpähkinää)
2 tl kanelia
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl auringonkukkaöljyä
4-5 rkl hunajaa

Kaikki aineet sotkotetaan sekaisin, ja kaadetaan (silikonialustalla tai leivinpaperilla vuoratulle) uunipellille. Paistetaan 175 asteessa 20-30 minuuttia, välillä hämmentäen. Nostin pellin ulos ensimäisen kerran 10 minuutin kohdalla, sen jälkeen vähän useammin, aina kun pinta näytti tummalta, ja kääntelin lastalla.

Kun valmis muroke on hieman jäähtynyt, sekoitetaan mukaan 2-3 dl kuivattuja karpaloita.

Fantastista!

Advertisements
Published in: on lokakuu 6, 2009 at 6:28 pm  Jätä kommentti  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://vaivaaja.wordpress.com/2009/10/06/jyvaa-poytaan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: