Ciabatta!

Mikä nyt olisi ihanampi aloitus päivälle, kuin ämpärillinen maitokahvia ja täytetty ciabatta-sämpylä.

No, ehkäpä samppanjatryffeli. Mutta nyt ei ole kyse siitä.

Tätä reseptiä on hieman muokattu alkuperäisestä APPP-reseptistä, Ciabatta au Levain Liquide. Alkuperäinen resepti on mielestäni hiukka liian iso mahtuakseen mukavasti pellille, joten pienensin sitä, paistoaikoja muutettu ja niin pois päin. Mutta ainakin minun keittiössäni tämä versio näyttää toimivan oikein mainiosti. Leipä on todella ilmavaa ja reikäistä, kuori rapeaa.

Yummm!

400 g puolikarkeita vehnäjauhoja
≈ 120-150 g leivontakuntoista juurta
280 g vettä
1/4 tl kuivahiivaa
12 g suolaa

Sekoita ainekset ja vaivaa. Laita kevyesti öljyttyyn astiaan nousemaan 2 tunniksi. Venytä ja taittele ensimmäisen tunnin jälkeen. Taikina on todella märkää ja tarttuu joka paikkaan, käsittele sitä siis varovaisesti.

Jaa taikina 4, 6 tai 8 osaan, miten mielit. Minä kannatan kahdeksaa. Anna seistä peitettynä 45 minuuttia (tässä vaiheessa jauhotettu silikonialusta on kätevä). Venytä palat muotoonsa ja laita pellille kohoamaan vielä 45 minuutiksi.

Paista 250 asteessa 8 minuuttia höyryllä ja 10-12 ilman.

Advertisements
Published in: on marraskuu 14, 2009 at 10:11 am  Jätä kommentti  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://vaivaaja.wordpress.com/2009/11/14/ciabatta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: